Batavierenrace

Op vrijdag 23 april 2021 zal het startschot klinken van de grootste, leukste en spannendste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De route loopt van het centrum van Nijmegen via Duitsland en de rustieke Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 180 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes).

 

Ieder jaar nemen bijna 8000 enthousiaste studenten van alle Nederlandse universiteiten en verschillende hogescholen deel. Daarnaast lopen er jaarlijks enkele honderden buitenlandse studenten mee uit onder andere Slovenië, Groot-Brittannië, Hongarije, Duitsland en België. Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. De Batavierenrace is bovendien het grootste studentensportevenement van Nederland.

 

Na de finish barst het grootste studentenfeest van Nederland los, met zo’n 13.000 bezoekers, op de campus van de Universiteit Twente. De Batavierenrace is een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een unieke mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

 

Meer informatie? Kijk op de website.

 

RU/HAN-Batavierenraceteam
Naast de reguliere race is er elk jaar ook een universiteitscompetitie. In deze speciale competitie strijden de verschillende studentensteden tegen elkaar met hun beste lopers. Als NSSR zullen wij de zorg dragen over het RU/HAN-Batavierenraceteam. De afgelopen jaren draaide Nijmegen zeer goed in deze competitie. Natuurlijk gaan we dit jaar weer ons best doen om de eerste plaats te bemachtigen. Interesse om mee te doen met het beste team? Geef je dan op door te mailen naar batavierenrace@nssr.nl.