top of page

batavierenrace

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld, waarbij deelnemers jaarlijks van Nijmegen naar Enschede lopen.

 

De route loopt van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

 

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.

Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

 

Batavierenfeest

Met daarop volgend, het Batavierenfeest!

Na de finish van de Batavierenrace rond 18:00 uur volgt jaarlijks het grootste studentenfeest van de Benelux op de campus van Universiteit Twente in Enschede. Naar schatting zijn er 13.000 studenten die op verschillende locaties van de campus uit hun dak gaan!

Ben je student en kun jij goed lopen?

Meld je dan vooral aan voor het HAN/Radboud team van Nijmegen!

 

Geen loper? Geen probleem!

Ben jij geen loper maar wil jij wel deel zijn van dit geweldige evenement? Doe dan vooral mee als Commissie lid! Waarbij je de lopers ondersteunt van start tot finish.

bottom of page