Mega Maandag: de sportprestaties van week 20

Geplaatst op: 20 mei 2019 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week zijn de schermprestaties van NSSV Don Quichote te lezen. Zij deden mee met het NSK Schermen, en hebben hier geweldige resultaten neergezet. Lees erover in de Mega Maandag van week 20!

 

NSSV Don Quichote

Afgelopen zaterdag reisden elf leden van schermvereniging Don Quichote naar Eindhoven. Hier werd dit jaar het NSK schermen georganiseerd. In vijf van de zes categorieën werd Don Quichote minimaal door één lid vertegenwoordigd.

Onze leden schermden goed, en Don Quichote nam aan het einde van de dag zeven medailles mee naar huis!

Ellen en Ashley wonnen het goud bij de dames degen en de dames floret.

Christiaan en Tim wonnen het zilver bij de heren degen en heren sabel.

René, Remco en Noah haalden het brons bij de heren degen, heren floret en heren sabel.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

Nijmegen wint 47e Batavierenrace

Geplaatst op: | Categorie: Geen categorie

Het is het Universiteitsteam van Nijmegen dit jaar gelukt om de titel binnen te slepen. De studenten van het RU/HAN Batateam waren, na de tweede plek van vorig jaar, uit op revanche en bleken inderdaad te goed voor de concurrentie. Elk jaar doen 8500 studenten mee met deze estafetterace van Nijmegen naar Enschede.

De totale route is verdeeld over 25 etappes, waarin zowel mannen als vrouwen een gedeelte afleggen. Naast het studententeamklassement is er ook een officieel universiteitsklassement. Bijna elke universiteit vaardigt een team van toplopers af om de titel van Beste Universiteit van Nederland te winnen. Ploegleider Sander Bouwmans van het RU/HAN Batateam was na afloop zeer tevreden: “Nijmegen neemt de deelname aan de universiteitscompetitie van de Batavierenrace elk jaar heel serieus en zijn dit jaar in november al begonnen met de scouting en selectie van de 25 beste studerende atleten van Nijmegen. Een geweldig gevoel dat deze maandenlange voorbereiding nu op deze manier wordt uitbetaald. Nijmegen bewijst wederom de beste studentensportstad van Nederland te zijn!”

 

Nijmegen kwam na een tijd van 10 uur en 17 minuten als eerste over de streep. De universiteitsteams van Wageningen en Groningen werden respectievelijk tweede en derde. “Het winnen van de Batavierenrace is meer dan alleen het opstellen van de 25 snelste atleten. Door een sterk groepsgevoel te creëren zorgen we dat alle lopers dubbel zo hard hun best doen om voor elkaar door het vuur te gaan. Dat maakt deze overwinning een echte teamprestatie”, aldus Bouwmans.

Na afloop van de race vond er een geweldig feest plaats op het campusterrein van de Universiteit van Twente. We willen graag de HAN, Radboud Universiteit, Runnersworld Nijmegen en DressMe Nijmegen bedanken voor de steun die ze hebben geboden aan het RU/HAN Batateam.

 

NSSR Stick Series

Geplaatst op: 2 mei 2019 | Categorie: Geen categorie

Wegens te weinig aanmeldingen is het NSSR Stick Series helaas afgelast

 

Na een succesvol Rackettoernooi waarbij sporten met een racket gespeeld werden, is het nu voor de Stick Series! Dit toernooi zal volledig draaien om sporten die gespeeld worden met een stick. Op maandag 27 mei zal de Stick Series plaatsvinden op het RSC. Vanaf 19:30 word je verwacht en het toernooi zal rond 23:00 klaar zijn.

Samen met je team van 5 tot 8 personen strijd je in allerlei verschillende sporten tegen andere teams. Kan jouw team het best overweg met sticks? Hier kom je tijdens de Stick Series achter wanneer je andere teams uitdaagt in bijvoorbeeld hockey, lacrosse, floorball en softbal!

Geef je dus snel op via onderstaand formulier en dan zien we jullie op 27 mei! Inschrijven is volledig gratis.

 

 

Terugblik Sportsnight 2019

Geplaatst op: 24 april 2019 | Categorie: Geen categorie

Het is woensdag 27 maart. Het is compleet donker op het Radboud Sportcentrum, behalve in de sporthallen en multizalen. Hier worden verschillende sportonderdelen verlicht door middel van blacklights. Dit kan maar een ding betekenen: De Sportsnight 2019 is van start!

 

16 teams deden dit jaar mee met de Sportsnight. Meer dan 100 mensen hebben zich van 22:00 tot 02:00 kunnen vermaken met verschillende sporten die gespeeld werden in blacklight. Zo werd er gelasergamed in de sporthal vol met obstakels en werd er geschermd met lichtgevende zwaarden. Ook werden er frisbees gegooid en gevangen in het donker en werden verschillende paaldanstrucjes geoefend. Het raken van de korven tijdens korfbal bleek in het donker toch iets moeilijker, en tegelijkertijd werden de roeiers bij de ergometers naar de eindstreep geschreeuwd. Verder werden er spannende potjes Mario Kart gespeeld, gingen de knotsballen de hele zaal door, en werd een leuk judospel gehouden in de Dojo. Kortom, een enorm aanbod van leuke sporten!

 

De 16 teams gingen vol enthousiasme de strijd aan met elkaar om zo die felbegeerde winnaarstitel en prijs in de wacht te slepen. Uiteindelijk wist het team ‘Hard en Nat in het donker’ er met de winst vandoor te gaan en wonnen zij een gratis ronde lasergamen bij Laserquest Nijmegen.

 

Wij kijken terug op een geslaagde Sportsnight en hopen dat jullie het allemaal naar je zin gehad hebben. Je kunt de foto’s vinden op de NSSR Facebook

 

Speciale bedankjes:

  • Rein Wieringa voor het nemen van foto’s
  • Laserquest Nijmegen voor het sponsoren van de prijs
  • Veluwe Actief & Nijmegen Actief voor het lenen van de spullen voor het lasergamen. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen op hun Facebook en website!

 

 

Mega Maandag: de sportprestaties van week 15

Geplaatst op: 15 april 2019 | Categorie: Geen categorie

Vorige week zondag stond Cuijk in het teken van de Pole Passion Competitie. NSPV Lasya was hier ook aanwezig en wisten meerdere plekken in de top 3 te bemachtigen. Lees over hun prestaties in de nieuwe Mega Maandag!

 

NSPV Lasya

Met trots kunnen we mededelen dat NSPV Lasya vorige week zondag niet 1, niet 2, maar 5(!) top 3 plekken hebben gewonnen op de Pole Passion Competitie in Cuijk.

Janine werd 3e in de categorie semi professionals.

In de categorie professionals heeft Julia de derde plek en Hel de 2e plek naar binnen kunnen slepen.

Hel en Julia hadden voor het eerst samen een duo act opgevoerd en behaalde hiermee de eerste plek.

Anouk en Minou behaalden de 2e plek met hun duo act. Daarbij hebben ze nog een trofee mee naar huis mogen nemen voor hun duo act bij de ADC competition deze zondag!

We zijn ontzettend trots op alle leden van Lasya die hebben meegedaan en hopen ze nog vaker op het podium te zien shinen!

Mega Maandag: de sportprestaties van week 14

Geplaatst op: 8 april 2019 | Categorie: Geen categorie

NSSV Don Quichote is afgelopen weekend wederom in de prijzen gevallen. Don Quichote reisde afgelopen weekend af naar het Domtoernooi en wisten meerdere medailles mee naar Nijmegen te nemen. Lees erover in de nieuwe Mega Maandag!

 

NSSV Don Quichote

Meerdere successen op het Domtoernooi voor Don Quichote.

Afgelopen weekend reisden een hoop Don Quichotters naar Utrecht om deel te nemen aan het Domtoernooi. Hier heeft Don Quichote vier medailles gewonnen! Op zaterdag vond het equipetoernooi plaats. Thomas en Tim vormden een gemengd team samen met één schermster uit Arnhem en een schermer uit Utrecht. Zij zijn tweede geworden. Ook twee degenteams kwamen in actie zij werden uiteindelijk 5de en 7de.

 

Op zondag wonnen Ellen Obster, Nico Speelman (vrijwilliger van het jaar met het sportgala), en Béla Roesink de medailles. Ellen won zilver bij de dames degen. Nico en Béla wonnen brons bij de heren sabel. Thomas Nijssen, Tim Vriens en Nienke Flipsen hadden alle drie een top 16 finish bij de heren en dames sabel. Nick Caris had bij de heren sabel een top 32 finish. Nienke Flipse Bij de dames floret had Ashley een top 8 finish.

 

Inschrijven Rackettoernooi 2019

Geplaatst op: | Categorie: Geen categorie

Speel jij iedereen de baan af met tennis? Kan niemand jou verslaan met squash? Heb je met badminton een niet te stoppen smash? Of zijn jouw services tijdens tafeltennis niet tegen te houden? Zoek dan een teamgenoot die minstens net zo goed is en doe samen mee aan het Rackettoernooi!

 

Op woensdag 24 april organiseert de NSSR haar jaarlijkse Rackettoernooi. Van 20:00 tot 23:00 kunnen jij een je teammaatje je racketskills laten zien en proberen de titel ‘NSSR Racketkampioenen 2019’ in de wacht te slepen.

 

Dus ga jij laten zien dat je het beste overweg kunt met welke racket dan ook? Geef je dan op via onderstaand formulier.

 

Oh ja, deelname is helemaal gratis!

 

De inschrijvingen zijn gesloten!

 

Inschrijven Campusrun 2019

Geplaatst op: 2 april 2019 | Categorie: Geen categorie

In combinatie met NSAV ’t Haasje en Studentenpartij asap organiseert de NSSR dit jaar weer de Campusrun. De start van de Campusrun is op het Erasmusplein en gedurende de wedstrijd loop je ongeveer 4 kilometer over verschillende plekken van de campus. Dit jaar zijn er een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Anders dan voorgaande jaren vindt de Campusrun dit jaar in het voorjaar plaats, namelijk op woensdag 17 april. Op deze manier is de Campusrun dé manier om te oefenen voor de Batavierenrace, en dus de perfecte voorbereiding. Daarnaast begint de Campusrun dit jaar om 19:00 uur en kun je lekker in het avondzonnetje lopen. Ten slotte is er dit jaar, naast het studieverenigingenklassement, ook een optioneel klassement voor eigen teams. Wanneer je met je vrienden, dispuut of vereniging dezelfde teamnaam opgeeft, kun je ook voor dit klassement lopen. Let hierbij bij de inschrijving wel op de spelling. Dit kan natuurlijk in combinatie met het studieverenigingenklassement.

Inschrijfkosten voor de Campusrun bedragen €4,- (inclusief een consumptie). Na de inschrijving ontvang je een mailtje met daarin een betaallink. Om je inschrijving te voltooien, dien je deze betaallink te voldoen. Zonder betaling is deelname niet mogelijk. De inschrijvingen zijn gesloten. Voor €5,- is het mogelijk om je nog na in te schrijven tussen 18:15 en 18:40 op het Erasmusplein

Regels teamklassementen:

– Tijden van beste twee mannen en beste twee vrouwen worden opgeteld.
– Deelnemers naast deze vier leveren één bonusseconde (aftrek) op.
– Indien er geen twee vrouwen meedoen van het beste klassement, worden de tijden van de op twee en eventueel drie na beste mannen gepakt en vermenigvuldigd met 1,4x gebruikt.
– Indien een team uit minder dan vier deelnemers bestaat doet deze niet mee aan het klassement.

 

 

Mega Maandag: de sportprestaties van week 13

Geplaatst op: | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag deze week is er weer zonnig nieuws. NSKV SkunK Heeft hun laatste speelweek in de zaal gespeeld en ook nog eens met succes! Daarnaast is NSTV KUNST afgereisd naar Enschede en hebben daar weer een aantal medailles mee naar Nijmegen kunnen nemen! Lees erover in de nieuwe Mega Maandag!

 

NSKV SkunK

Afgelopen weekend speelde onze studentenkorfbalvereniging SkunK hun laatste wedstrijden in de zaal van seizoen 2018-2019. SkunK 1 speelde tegen Olympus 1. Olympus startte goed, maar uiteindelijk pakte SkunK 1 de overhand en wonnen met 20-14. SkunK 2 heeft ook gewonnen tegen DVO 9 met 12-9. Al met al is dit een goed eind van het zaalseizoen. Vanaf vandaag gaan ze zich voorbereiden op het buitenseizoen.

 

NSTV KUNST

KUNST zorgde voor een paarse invasie in Enschede tijdens de derde turnwedstrijd van het seizoen. Op deze NSTC kwamen 20 KUNSTenaren in actie. Zowel mannen als vrouwen deden mee, in verschillende niveaus. Uiteindelijk namen we vier medailles mee naar huis. Na het eten volgde een feest compleet in de stijl van de Gouden Eeuw en lieten we zien dat we naast turnen ook heel goed kunnen feesten! Het was een geslaagde dag.

Mega Maandag: de sportprestaties van week 12

Geplaatst op: 25 maart 2019 | Categorie: Geen categorie

Deze week staan de prestaties van de BFrisBee2’s en NSSV Don Quichote in de Mega Maandag. De BFrisBee2’s hebben afgelopen de start van het buitenseizoen gehad, en kwam Don Quichote in actie tijdens de Bosch Open.

 

BFrisBee2’s

Het is goed om weer buiten te zijn voor de eerste dag van het buitenseizoen! Op de foto is het eerste open team, nadat zij al hun wedstrijden wonnen met 9 man! Hierdoor wisten ze promotie naar divisie 2 te behalen.

Nog meer kudo’s naar het tweede open team die hun laatste wedstrijd wisten te winnen met slechts 6 spelers op het veld!

Een geslaagde seizoensstart dus!

 

NSSV Don Quichote

Afgelopen zaterdag kwamen de schermers van NSSV Don Quichote op de sabel en degen in actie tijdens de Bosch Open in Den Bosch. En met succes! Ellen Obster schreef het toernooi bij de senioren dames degen op haar naam. In de voorronde verloor zij geen enkele partij en stond zij als eerste gerankt voor de eliminaties. Ellen zette hier haar winning streak door en won in de finale met 15-8 van Linda Jans (Schermclub Den Bosch). Naast de overwinning van Ellen behaalde de schermers nog drie Top 16 noteringen, twee top 32 notering en één top 64.