Mega Maandag: de sportprestaties van week 5

Geplaatst op: 4 februari 2019 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week kun je lezen over de buitengewoon goede prestatie van een roeier van NSRV Phocas, de stadsderby van NSKV SkunK tegen Keizer Karel en ten slotte over de prestaties van NSSV Don Quichote tijdens het grootste studentenschermtoernooi van Europa in Parijs.

NSRV Phocas

Afgelopen week heeft NSRV Phocas leuk nieuws te horen gekregen. 28 januari is de scullselectie van het Nederlands Roeiteam bekendgemaakt. Hierin is bekend geworden dat een van hun roeiers, Koen Metsemakers, deel uitmaakt van de Mannen Dubbelvier!  De dubbelvier is eerder dit jaar uitgeroepen door de bond als het prioriteitsnummer voor de olympische spelen (waarvoor de kwalificaties tijdens het WK in 2019 zijn), dus zijn we natuurlijk super trots!

 

NSKV SkunK

Afgelopen zaterdag speelde de studentenkorfbalvereniging SkunK 1 een derby  tegen de andere Nijmeegse vereniging en tevens koploper Keizer Karel 1. SkunK begon met een achterstand van 4-0, maar uiteindelijk kwamen ze goed terug en wonnen ze met 13-15! Dit was een van hun beste prestaties tot nu toe dit jaar.

 

NSSV Don Quichote

Afgelopen weekend vond in Parijs het jaarlijkse X-Systra toernooi plaats. Traditioneel gezien het grootste studentenschermtoernooi van Europa. Op dit toernooi komen mensen van alle niveaus af, van beginners tot studenten die regelmatig in het wereldbekercircuit te vinden zijn. Don Quichote vaardigde een kleine delegatie af met twee deelnemers Thomas Nijsen (sabel) en Ashley Ophorst (floret). En met succes!

Op vrijdag stond het individuele toernooi op het programma. Thomas kwam solide de voorronde door met 3 winstpartijen. Zijn eerste eliminatie wint hij met 15-13, en de volgende verliest hij met 15-10. Met een 23ste plaats (49 deelnemers) een top resultaat!
Ashley gaat lekker in de voorronde en wint alle partijen. Na een vrijstelling wint ze de volgende partijen met 15-2 en 15-13. Om zich te kunnen mengen voor de medailles komt Ashley net te kort. Ze verliest in de kwartfinale met 15-8. Ze wordt uiteindelijk 5de in een sterk damesveld.
Op zaterdag was de teamcompetitie. Thomas vormde op sabel een team met twee schermers van de UvA en één schermer van Imperial College London. De heren schoppen het tot de halve finale. Helaas verliezen zij hier van de later winnaars. Helaas verliezen zij ook de strijd om het brons en worden zij 4e.
Het team van Ashley bestond uit schermers van de UvA, Universiteit van Mainz en Universiteit van Tübingen. Ook zij schoppen het tot de halve finale. Het wordt een bloedstollende strijd, maar het team van Ashley komt net tekort en verliest met 45-44. De strijd om het brons weten de dames wel te winnen!
Met een galafeestje met flink wat vuurwerk, Heeft Don Quichote een super weekend afgesloten. Volgend jaar zijn ze zeker weer in Parijs te vinden!

Sportkaartvrije periode februari 2019

Geplaatst op: 31 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

Hier vind je een overzicht van de sportverenigingen waarbij je gedurende de eerste twee weken van februari zonder sportkaart mee kunt trainen. Zit er een sport bij waarbij je mee wilt trainen? Stuur dan een mail naar de desbetreffende vereniging en train mee!

 

 

Hieronder is een overzicht van open trainingen waarbij je buiten de sportkaartvrije periode mee kunt trainen. Zit er een sport bij waarbij je mee wilt trainen? Stuur dan een mailt naar de desbetreffende vereniging en train mee!

 

 

Voor het volledige aanbod van studentensport en mogelijkheden om deze te benaderen vind je hier

Back to School Dodgeball Tournament

Geplaatst op: 30 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

Voor de RAGweek organiseert de NSSR een Back 2 School Dodgeball Tournament. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 26 februari om 20:00 in het RSC (Hal 1). Het toernooi staat helemaal in het teken van ouderwets trefballen, zoals we dat allemaal deden op de basisschool.

Kosten hiervoor bedragen €2,- per persoon (€10,- per team) en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel, namelijk de RAGweek. Je kunt jezelf en je vrienden opgeven in een team van 5 personen via deze link: Aanmelden Back 2 School Dodgeball Tournament. Lukt het niet om een team van 5 personen te vinden maar je wilt wel graag meedoen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@nssr.nl, dan vinden we samen een oplossing.

Mega Maandag: de sportprestaties van weken 3 en 4

Geplaatst op: 28 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

In deze Mega Maandag deluxe worden niet sportprestaties van 1 week, maar van 2 weken uitgelicht. Zo kun je lezen over de gewonnen regionale bekerfinale van het 1ste heren team van NSZV Ha-Stu, De prestaties van NSWV Mercurius op het NSK veldrijden, en ten slotte hoe de dames en heren van NSAV ’t Haasje het gedaan hebben tijdens het NSK Cross in Amsterdam.

 

NSZV Ha-Stu

Woensdag 16 januari vond weer een (inmiddels traditioneel) Hastu-feestje plaats: de afgelopen 4 jaar heeft heren 1 van N.S.Z.V. Ha-Stu immers altijd de regiofinale van de landelijke beker weten te bereiken én weten te winnen! En aangezien ze allemaal zo oubollig en conservatief zijn, leek het de heren ook dit jaar een goed plan die lijn door te trekken. Na overwinningen op de Utrechtse hoofdklasser Celeritas (27-24) en eerste divisionist NHC (31-30), was het in de regiofinale de beurt aan hoofdklasser HV Huissen om over de knie gelegd te worden door de vedettes van Ha-Stu heren 1. De spanning was van te voren goed opgevoerd: een uitgebreid interview met Nijmeegs belofte Jorik Hof (die 2 jaar geleden de pikante overstap van Huissen naar Ha-Stu heeft aangedurfd) in de Gelderlander, aankondigend vanuit kamp Huissen aan dat de tribune bomvol zou zitten en er op het veld een oorlog van zou worden gemaakt, leidden deze topwedstrijd mooi in.

Om 20:30 uur in sporthal de Brink te Huissen barstte het bekerfeestje los met inderdaad een bomvolle tribune. Echter het opvallendste deel  van het publiek waren niet de Huissen-supporters, maar het ongeveer 50-koppige geel-blauwe legioen dat vanuit Nijmegen was meegereisd om de talentjes van heren 1 naar de overwinning te zingen. Uitkomend in de immer gezellige tweede divisie A (waar men meestal voor twee man en een halve paardenkop op de tribune speelt) was dit even flink wennen voor de Nijmeegse equipe getuige de snelle 0-4 achterstand die men opliep. Maar, geroutineerd als de heren zijn, pakken ze de spreekwoordelijke draad snel op en wordt de stand al gauw gelijk getrokken, mede door een doelpunt van goalie Crezee die vanuit zijn eigen goal in het (op dat moment) lege doel van Huissen weet te scoren. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt het spel, met name aan Huissense kant, steeds fysieker en bij rust is de stand nog nagenoeg gelijk.

In de rust wordt door coach Leon benadrukt dat de mannen uit Nijmegen met name efficiënter met de gecreëerde kansen om moeten gaan. En, brave jongetjes als ze zijn, voeren ze dit in de tweede helft dan ook meteen uit: vanaf de eerste minuut lopen de heren van Ha-Stu een aantal doelpunten uit op Huissen, die onderling steeds meer irritaties beginnen te ontwikkelen. Helaas keert de slordigheid uit de eerste helft ook net zo snel weer terug en dus weten de Huissense heren weer terug te komen tot 1 doelpunt verschil in Nijmeegs voordeel. In de laatste minuten geeft de ervaring en tactische slimheid van Ha-Stu toch de doorslag: met enkele snelle tegenaanvallen en goed afgeronde kansen schieten de vedettes in spé N.S.Z.V. Ha-Stu opnieuw naar de achtste finale van de landelijke beker: voor het vierde jaar op rij! De teller stopt bij een 22-27 eindstand. Een traditioneel Hastu-feestje barst los in sporthal de Brink, met de nodige vocale klassiekertjes en biertjes achteraf. De achtste finale van de beker zal op dinsdag 12 februari gespeeld worden in het Radboud Sport Centrum. De tegenstander is op dit moment nog onbekend, maar het zal in ieder geval een top vier ploeg uit de Eredivisie of een BeNe-League team zijn. Het derde bekerfeestje van dit seizoen is in aantocht bij Ha-Stu, dus schrijf het in je agenda en stay tuned voor meer info!

 

NSWV Mercurius

Zondag 20 januari 2019 was het alweer tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap te Tilburg. Net al vorig jaar werd dit NSK georganiseerd door T.S.W.V. De Meet. daarbij werd er gebruik gemaakt van het veldritparcours van wielerclub Pijnenburg. N.S.W.V. Mercurius reisde af naar Tilburg met een grote delegatie, bestaande uit natuurlijk de deelnemers, fangirls en enkele fanboys. Daarnaast was onze rasechte ‘die-hard’ supporter, Bram Kraaijenbrink ook aanwezig!

Naast het Nederlands Studenten Kampioenschap werd er ook nog het Open Tilburgs Kampioenschap (OTK) verreden, bij deze categorie stonden ook enkele Mercurianen aan de start, waaronder; Dennis Hobbenschot (4e), Jason Scheurs (5e), Yarince Martis (6e), Lieke Wijnbergen (1e dames) en Iris Willemsen (2e dames). Allen wisten zonder al te grote verwondingen de finish te halen!

Na het OTK was het dan tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap, als eerste was het de beurt aan de heren zonder licentie. Hierbij werd het, niet al te grote, deelnemersveld gedomineerd door N.S.W.V. Mercurius. Bij deze categorie stonden; Guus Schutte, Joost van Wijngaarden, Remi van Oosterhout, Harold Ottens en Luc Vraets aan de start. Guus had die dag maar één taak en dat was het prolongeren van zijn titel als Nederlands Studenten Kampioen Veldrijden (zonder licentie). Na de start werd al snel duidelijk dat er 3 mannen om de titel gingen vechten, hiertussen hadden Joost van Wijngaarden en Guus Schutte zich gevestigd. Het zou een spannende strijd gaan worden. In het laatste technische gedeelte van het parcours wist Guus weg te rijden van de twee andere koplopers, daarmee wist Guus zijn 2e titel als Nederlands Studenten Kampioen veldrijden (zonder licentie) in de wacht te slepen. Joost van Wijngaarden finishte vlak daarachter als derde. De rest van de Mercurianen wisten ook allemaal de finish te halen; Remi van Oosterhout (6e), Luc Vraets (7e) en Harold Ottens (8e).

Na de mannen zonder licentie was het de beurt aan de heren en dames met licentie. Hierbij stonden Femke de Vries en Lotte Koopmans en Siobhan Schleijpen aan de start bij de dames met/zonder licentie. Vooraf was Lotte Koopmans al licht favoriet, dit bleek ook al snel te kloppen. Lotte wist al snel de concurrentie af te schudden en stevende af op een solo overwinning tijdens het NSK veldrijden en zo geschiede! Femke de Vries finishte hier als 4e en Siobhan wist een mooie 5e plek in de wacht te slepen.

Het was een schitterende dag met opnieuw succes voor N.S.W.V. Mercurius in verschillende categorieën! Achteraf werd er dan ook afgesloten met een verdiend biertje voor iedere deelnemer. Wij kijken nu alweer uit naar het volgende NSK!

   

 

NSAV ’t Haasje

Zaterdag vond het NSK cross plaats in Amsterdam, wat voor ’t Haasje erg succesvol is verlopen. Er waren 17 hazen naar Amsterdam gegaan voor dit evenement. Er was veel modder en een heuvel die 3, 6 of 9 keer beklommen moest worden. Op de korte cross werden de 1ste en 2de plek veroverd bij de vrouwen, bij de mannen ook de 2de plek en op de lange cross nog de 3de plek bij de heren.

Mega Maandag: de sportprestaties van week 2

Geplaatst op: 14 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

Afgelopen weekend is Trion naar Egmond afgereisd voor hun bikkelweekend. Lees hieronder hoe zij zich op dit weekend afgemat hebben.

Traditiegetrouw was dit jaar weer een grote delegatie Trionauten naar Egmond afgereisd. Op zaterdag stond er voor de fietsers een strandrace van 38 kilometer op het programma. Op de mountainbike werd, onder het genot van een straffe wind, over het strand van Egmond naar de pier bij IJmuiden gefietst, en uiteraard weer terug. Of dat nog niet genoeg was, stond op zondag voor sommigen een 10 kilometer op de planning, maar de meesten gingen toch voor de halve marathon. De wind van zaterdag was nog niet gaan liggen helaas. Nadat de eerste zeven kilometers over het strand erop zaten, vervolgden de lopers hun weg de glooiende duinen in, om te eindigen met een paar kilometer volle bak tegenwind. Hoewel de benen bij de finish behoorlijk leeg waren, gingen ’s avonds tijdens het blarenbal de voetjes weer van de vloer. Een geslaagd weekend voor Trion dus!

Mega Maandag: de sportprestaties van week 1

Geplaatst op: 7 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

De eerste prijzen van het jaar zijn alweer bemachtigd door NSTTV Akris. Ze zijn het afgelopen weekend het nieuwe jaar goed begonnen tijdens de Gelderse Tafeltenniskampioenschappen. Lees hieronder hun succesverhaal.

Na een korte stop van tafeltennis start het nieuwe seizoen weer met de Gelderse kampioenschappen. Waar we vorig jaar er met 1 troostprijs vandoor zijn gegaan, is het dit jaar veel beter vergaan. Zo hebben twee Akrissers het toernooi gewonnen in hun klasse. Jasper Wijnen heeft met goed spel, een zenuwslopende finale gespeeld. Hij kwam nog met 2-0 in games achter, maar wist zijn tegenstander gek te maken en won uiteindelijk  nog met 3-2! Een prestatie van het typetje “buitenklasse” is geleverd door Devlin Oosterwijk. Hij heeft het toernooi gewonnen met goed en verrassend spel. In de finale heeft hij twee matchpoints tegen gehad, maar toch nog weten te winnen. Tussen alle enkelwedstrijden door is er ook nog gedubbeld. Hier hebben Devlin en Robin Gommans zonder enig probleem de titel gepakt, terwijl ze daarvoor nog nooit samen hadden gespeeld. Devlin heeft zondag alles gewonnen wat er te winnen viel! Wij willen graag onze toppers feliciteren met hun behaalde prijzen!

Mega Maandag: de sportprestaties van week 50

Geplaatst op: 19 december 2018 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week worden de sportieve prestaties van NSKV SkunK en NSAV ’t haasje uitgelicht. Lees over het 100% winstsucces van de weekendteams van SkunK en over de prestaties van ’t Haasje tijdens het door hun eigen georganiseerde NSK Trappenloop.

NSKV SkunK

Dit weekend was zeer succesvol voor Studentenkorfbalvereniging SkunK. Alle drie de competitie weekendteams wonnen hun wedstrijd. SkunK 1 wist uit tegen Reehorst 1 in Ede te winnen met 20-22. Ze staan daardoor op de vierde plaats in de 3e klasse. SkunK 2 moest naar een andere studentenkorfbalvereniging in Wageningen: Débaldérin 1. Zij wisten overtuigend te winnen met 18-8. Ten slotte won SkunK Dames 1 tegen de Spoordonkse Girls 1 uit Oirschot met 15-9. Hierdoor is hun kans op kampioenschap in de eerste klasse een stuk hoger geworden. SkunK gaat met goede uitslagen de feestdagen in.

NSAV ’t Haasje

Afgelopen vrijdag vond het enige echte NSK trappenloop weer plaats in het Erasmusgebouw in Nijmegen! Dit evenement werd georganiseerd door ’t Haasje en had vele deelnemers getrokken. Met als kers op de taart de dubbele winst van Joost van Wijngaarden op zowel de 10 als de 20 verdiepingen!  Op de 10 verdiepingen werd Nadim ook nog eens derde! Ook de afsluitende estafette en beerchase waren een groot succes.

Mega Maandag: de sportprestaties van week 48

Geplaatst op: 3 december 2018 | Categorie: Geen categorie

Deze week staat de Mega Maandag in het teken van de laatste wedstrijd voor de winterstop van de Keizerstad Kannibalz. Lees hieronder op welke wijze zij de winterstop zijn ingegaan.

 

Zondag 25 november vond de laatste wedstrijd plaats voor Dames 2 van de Keizerstad Kannibalz voor de winterstop. Door deze wedstrijd te winnen is het gelukt om op de eerste plek te eindigen en staan Dominique Herckenrath en Marieke Drent in de top 3 van de topscorers in de divisie! (En 4 Kannibalz in de top 10).

Mega Maandag: de sportprestaties van week 47

Geplaatst op: 26 november 2018 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week staat NSTV KUNST in de spotlight omdat zij het heel goed gedaan hebben op het eerste NSTC van het jaar. Lees hieronder hun prestaties.

Zaterdag 24 november vond de eerste Nederlandse Studenten Turn Competitie van het seizoen plaats in Nijmegen. De toestelwedstrijd was in de SportQube, de nieuwe turnhal van Nijmegen. De heren turnden in vijf verschillende niveaus tegen elkaar op brug, rek, ringen, voltige, sprong en vloer. De dames lieten in zes verschillende niveaus zien wat ze in huis hadden op brug, balk, vloer en sprong. Na drie wedstrijdrondes met veel publiek mocht KUNST 51 medailles mee naar huis nemen!

Mega Maandag: de sportprestaties van week 46

Geplaatst op: 19 november 2018 | Categorie: Geen categorie

Afgelopen weekend stond heel Nijmegen in het teken van de Zevenheuvelenloop. Hierbij waren er ook heel veel leden van ’t Haasje aanwezig, 16 hazen legden 7 kilometer af tijdens de nacht en vulden de bovenste regionen van het klassement: zowel bij de mannen als de vrouwen eindigden er 3 hazen in de top 10!
Aan de 15 km deden nog meer hazen mee, namelijk 25. Al met al dus een ontzettend succesvol weekend voor ’t Haasje!
Gerelateerde afbeelding