Persbericht: Nijmegen derde jaar op rij ‘beste studentensportstad van Nederland’ na winst GNSK

Geplaatst op: 17 juni 2019 | Categorie: Geen categorie

Officieel persbericht van de NSSR:

Nijmegen derde jaar op rij ‘beste studentensportstad van Nederland’ na winst van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap!

Afgelopen weekend (14-16 juni) vond de 61e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Amsterdam plaats. Het GNSK keert jaarlijks terug en is hét studentensportevenement van Nederland, daarmee ook wel de ‘Olympische Spelen van de Nederlandse studentensport’ genoemd. Afgelopen editie streden ruim 1.500 studenten uit diverse (studenten)steden tegen elkaar in vijftien verschillende sportdisciplines. Met bijna 3900 punten in het algemeen stedenklassement bleef Nijmegen onder andere Groningen (ruim 3500 punten) en Eindhoven (bijna 3500 punten) op gepaste afstand voor. Hierdoor heeft Team Nijmegen de SUSA GNSK-beker voor het derde jaar op rij gewonnen en is de titel ‘beste studentensportstad van Nederland’ succesvol verdedigd!

Het Radboud Sportcentrum (RSC) en de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) zijn enorm trots op de geweldige prestaties van alle (top)sporters van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De Nijmeegse delegatie veroverde bij veel sporten een podiumplaats. Zo werd goud veroverd bij: badminton, boksen, e-sports, handbal (dames) en turnen. Het zilver mocht mee naar huis bij: basketbal (dames), voetbal (heren), waterpolo (heren) en wielrennen (dames). Nijmegen eindigde op de derde plek bij: handbal (heren), schermen (degen) en voetbal (dames). Ook andere eindklasseringen leverden belangrijke punten op bij de volgende nog niet vermelde sporten: basketbal (heren), schermen (floret), squash, tennis, waterpolo (dames), wielrennen (heren).

Het was een geweldig sportweekend met daarbij de nodige festiviteiten. Hierbij wisten de deelnemers tussen de (top)sport en het feesten een mooi evenwicht te vinden, goed aansluitend bij het thema ‘balans’. Speciale dank gaat ook uit naar de organistatiecommissie van het GNSK, alle vrijwilligers, alle deelnemers, Studentensport Nederland en SUSA voor het mede mogelijk maken van dit fantastische sportevenement.

Aldwin Ransijn, chef de mission van de Nijmeegse equipe en bestuurder bij de NSSR, spreekt vol enthousiasme over de Nijmeegse sporters: “We hebben met de derde GNSK-winst op rij aangetoond dat sport een belangrijke plaats heeft en enorm leeft in het Nijmeegse studentenleven. Ook met de overwinning van het RU/HAN-team bij de Batavierenrace in het achterhoofd.” De NSSR zal de gewonnen 1.500 euro deels terug laten vloeien naar de deelnemers, maar ook investeren in het volgende GNSK, dat in 2020 in Enschede plaats zal vinden. “Mede namens het RSC en de NSSR ben ik enorm trots op de geweldige prestaties van alle Nijmeegse sporters!”, aldus Ransijn. “Aan de winst ligt een sterke basis ten grondslag, namelijk een jarenlange, goede samenwerking tussen de NSSR en het RSC. Zo hebben de nodige teams, met speciale subsidie vanuit het RSC, extra getraind voor een optimale voorbereiding op het GNSK. Met grote eer mogen wij Nijmegen wederom ‘de beste studentensportstad van Nederland’ noemen!”