Mega Maandag: de sportprestaties van week 22

Geplaatst op: 5 juni 2019 | Categorie: Geen categorie

Deze week staat de Mega Maandag in het teken van twee verenigingen. Zo zijn de atleten van NSAV ’t Haasje naar Groningen afgereisd voor het NSK baan, en met succes! Daarnaast heeft NSZ&WV Hydrofiel hun jaarlijkse waterpolotoernooi georganiseerd. Lees hun verslagen in de Mega Maandag van week 22!

 

NSAV ’t Haasje

De eerste twee dagen van het hemelvaartsweekend werd door de atleten van NSAV ’t Haasje doorgebracht in Groningen, daar was namelijk het NSK baan. De goede vorm die was getoond bij de competitiewedstrijd van afgelopen week, probeerden de atleten ook ditmaal weer te laten zien. De eerste dag verliep qua medaille-opbrengst nog wat stroef: op de 1500m behaalde Margo een bronzen plek en Katharina een zilveren medaille bij het verspringen. Een nacht in een tent slapen in de regen deed iedereen echter goed, de tweede dag zijn er maar liefst zes medailles bijgekomen, waarvan driemaal goud. Zo was het eerste looponderdeel meteen weer raak voor Margo, op de 800m kwam ze als eerste over de streep. Ook Katharina verbeterde zichzelf, zij won het polsstokhoogspringen. Verder was er een bronzen medaille van Daan bij hinkstapsprong en zilver voor Sophie op datzelfde onderdeel. Ook Vera liet zien dat ze niet voor niets naar Groningen was afgereisd. Een dag na haar wedstrijd in Vught won ze bij het NSK een gouden medaille op de 400m horden en ook op de 100m horden mocht ze naar het podium voor zilver. Een super geslaagd NSK baan voor ’t Haasje!

 

NSZ&WV Hydrofiel

In het weekend na Hemelvaart heeft N.S.Z.&W.V. Hydrofiel hun jaarlijks terugkerende waterpolotoernooi, het Gofferttoernooi, mogen organiseren in het openluchtbad de Goffert. 38 teams uit binnen- en buitenland hebben twee dagen lang gestreden voor de winst. Hydrofiel werd vertegenwoordigd door maar liefst 6 teams! Eén van deze zes teams is speciaal opgezet voor de wedstrijdzwemmers van de vereniging om hen te laten meegenieten van de schittermagische waterpolowedstrijden. Dit team keert jaarlijks terug onder de naam ‘Team Je Oma’.

De weergoden waren ons goed gezind tijdens het weekend. De eerste deelnemers kwamen al op vrijdagmiddag binnendruppelen op de ligweide van het Goffertbad. De pré-party kon beginnen met een immens, opblaasbaar Twisterveld.

Op zaterdagochtend begonnen de eerste wedstrijden in het 50m-bad dat verdeeld was in twee speelvelden. De teams konden zich vooraf inschrijven in verschillende poules: Heren hoog, Heren laag, Dames hoog, Dames laag en Gemengd. Na een lange reeks van poulewedstrijden werd de dag afgesloten met een overheerlijke barbecue. De echte sportfanaten konden daarna blijven zitten om de Champions League finale te aanschouwen die geprojecteerd werd op de zijkant van de feesttent. Tegelijkertijd begon de DJ warm te draaien en liep de tent vol met deelnemers die hun overwinningen vierden of hun verliezen wegdronken.

Na een warme nacht ontwaakten de deelnemers voor de laatste poulewedstrijden om te bepalen hoe de finales eruit kwamen te zien. De finales begonnen rond het middaguur en zorgden voor enkele spannende partijen inclusief een strafworpenreeks!

De uiteindelijke winnaars van het Gofferttoernooi zijn geworden:

  • Heren hoog: Politie Oost Nederland
  • Heren laag: Harde Zeekomkommers 3.0 en Zwerf 65+ (Venray)
  • Dames hoog: Hellas-Glana (Sittard)
  • Dames laag: Thetis D1 (Gendt)
  • Gemengd: BV De Rijn (Wageningen)

Wij kijken terug op een heel mooi weekend en een zeer geslaagd Gofferttoernooi!