Mega Maandag: de sportprestaties van week 21

Geplaatst op: 27 mei 2019 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week is er veel te lezen over de successen van NSTV Trion. Zij hebben namelijk een heel goed weekend gedraaid. Poh Poh, zoals ze het zelf zeggen. Lees erover in de nieuwe Mega Maandag!

NSTV Trion

Een grote delegatie Triatleten vertrok zondag al vroeg naar het verre Oosten. In Enschede stond voor ons de UT-triathlon op het programma. Dit jaar was er niet alleen een megaleuke teamrace, maar werden ook de Nederlandse Studentenkampioenschappen er gehouden!

’s Ochtends begonnen de teams aan hun individuele kwalificatie. Ieder teamlid moest 1/16e triathlon doen, en de eindtijden werden opgeteld om een klassement op te maken. Alle teams deden het natuurlijk goed, maar Trions Terror Tequila ging wel écht rammetje hard! Deze vier dames waren goed voor een 2e plek in de ochtendserie en moesten alleen Groningen nog zien te verslaan in de middag.

Als intermezzo tussen de teamwedstrijden stond het NSK op het programma. Een kleine doch fijne delegatie Trionauten stond hier aan de start. Fun fact: na afloop stonden ze ook allemaal op het podium! Tom iedereen om zich heen kaalgeplukt en ging met een voorsprong van 4 minuten als eerste over de finish. Onze Ruben Meijerink, voormalig politiek commissaris van de NSSR, finishte als derde man! Helaas voor Ruben moest hij wel de eerste vrouw voor zich laten, maar omdat dit mede trionaut Geke was, vond hij dat niet zo erg. Als de organisatie medailles geregeld zou hebben zouden we met twee gouden plakken en een mooie bronzen terug zijn gekomen in Nijmegen, een mooie score al zeggen we het zelf!

Na de successen op het NSK was het tijd voor deel twee van de teamwedstrijd. In teams van 4 moest 1/8e triathlon afgelegd worden, waarbij de tijd van de 3e loper telde. Bijna alle trionners haalden de finish, de meesten helaas niet meer met een lach op hun gezicht. Er werd veel afgezien, maar ook hard gestreden. De dames van de terror tequila maakten er tot het eind nog een spannende strijd van, maar helaas trok Groningen op 9 seconden aan het langste eind.
Mocht je denken: Zo, de dag van Trion kon nu vast niet meer stuk? Het wordt nog beter! Ook tijdens de run-bike-run in Groningen werden er goede prestaties geleverd! Ons team werd daar nog derde door een sterke derde plek van Ellen en een mooie 7e plek van Lieke!