Nijmegen wint 47e Batavierenrace

Geplaatst op: 20 mei 2019 | Categorie: Geen categorie

Het is het Universiteitsteam van Nijmegen dit jaar gelukt om de titel binnen te slepen. De studenten van het RU/HAN Batateam waren, na de tweede plek van vorig jaar, uit op revanche en bleken inderdaad te goed voor de concurrentie. Elk jaar doen 8500 studenten mee met deze estafetterace van Nijmegen naar Enschede.

De totale route is verdeeld over 25 etappes, waarin zowel mannen als vrouwen een gedeelte afleggen. Naast het studententeamklassement is er ook een officieel universiteitsklassement. Bijna elke universiteit vaardigt een team van toplopers af om de titel van Beste Universiteit van Nederland te winnen. Ploegleider Sander Bouwmans van het RU/HAN Batateam was na afloop zeer tevreden: “Nijmegen neemt de deelname aan de universiteitscompetitie van de Batavierenrace elk jaar heel serieus en zijn dit jaar in november al begonnen met de scouting en selectie van de 25 beste studerende atleten van Nijmegen. Een geweldig gevoel dat deze maandenlange voorbereiding nu op deze manier wordt uitbetaald. Nijmegen bewijst wederom de beste studentensportstad van Nederland te zijn!”

 

Nijmegen kwam na een tijd van 10 uur en 17 minuten als eerste over de streep. De universiteitsteams van Wageningen en Groningen werden respectievelijk tweede en derde. “Het winnen van de Batavierenrace is meer dan alleen het opstellen van de 25 snelste atleten. Door een sterk groepsgevoel te creëren zorgen we dat alle lopers dubbel zo hard hun best doen om voor elkaar door het vuur te gaan. Dat maakt deze overwinning een echte teamprestatie”, aldus Bouwmans.

Na afloop van de race vond er een geweldig feest plaats op het campusterrein van de Universiteit van Twente. We willen graag de HAN, Radboud Universiteit, Runnersworld Nijmegen en DressMe Nijmegen bedanken voor de steun die ze hebben geboden aan het RU/HAN Batateam.