Mega Maandag: de sportprestaties van week 8

Geplaatst op: 25 februari 2019 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week kun je lezen over de successen van 2 verenigingen. Zo hebben de turners van NSTV KUNST weer een beker mee naar huis kunnen nemen, en waren de schermers van NSSV Don Quichote ook op het podium te vinden en daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op!

 

NSTV KUNST

 

Afgelopen weekend is KUNST met 26 leden afgereisd naar Delft om zich in te zetten voor het NSK Springen. De ochtend startte met de individuele wedstrijd. Er werd hoog gesprongen op de trampoline en over de pegasus. De airtrack was nog iets te hard, met wat landingen op de billen tot gevolg. Gelukkig hebben ze ondanks dat 6 medailles gewonnen. In de middag stond de teamwedstrijd op het programma, waar vier teams uitkwamen voor KUNST in drie niveaus. Hier werd hard gestreden voor de punten. In ieder niveau stond een KUNST team op het podium en daardoor mochten ze voor het vierde jaar op rij de wisselbeker meenemen naar Nijmegen! De avond is goed afgesloten met het Gender in the Blender feestje!

 

NSSV Don Quichote

 

De schermers van Don Quichoten kwamen zondag in actie op het sterk bezette Delftse Tegeltjestoernooi. Na de voorrondes stonden de sabreurs Nico, Béla, Thomas, Tim, Jan en Nick, respectievelijk op de 2e, 5e, 18e, 22e, 24e en 25e plek in het heren sabeltoernooi. Na de voorronde troffen Jan Nick en Tim alle drie helaas tegenstanders die veel te sterk waren. Na hun uitschakeling zijn Tim, Jan en Nick 22e, 24e en 25e geworden. Thomas wist in zijn partij met wat coaching een 8-6 achterstand om te buigen in een 15-11 overwinning. Helaas trof hij in de 8e finale zijn eigen trainer, Nico. Nico wist deze partij naar zich toe te trekken en daarmee eindigde Thomas als 14e. Béla was inmiddels ook doorgedrongen tot de kwartfinales en zowel hij als Nico wisten een spannende partij na een 8-6 achterstand om te buigen in een overwinning. In de halve finales waren beiden helaas niet in staat om een overwinning uit het vuur te slepen en daarmee eindigden zij op een gedeelde 3e plaats. In het damessabeltoernooi deed DQ voorzitter Nienke mee en zij stond na de voorrondes op een 11e plaats. Zij wist haar eerste eliminatiepartij ooit te winnen en na verlies in de kwartfinales is zij als 8e geëindigd. In het heren degentoernooi had Don Quichote minder geluk en wisten de Nijmeegse schermers na de voorronde geen partij naar hun hand te zetten. Hiermee zijn René, Mark, Pieter en David op de respectievelijk 33e, 36e, 39e en 44e plek geëindigd.

Na het individuele toernooi deed Don Quichote ook met 2 equipes mee aan het sabel equipetoernooi. Er was besloten om de ervaren schermers te mixen met de beginners en halfgevorderden. Het eerste equipe bestond uit Béla, Jan, Thomas en Nienke en had een zware voorronde te pakken. Hierdoor waren zij al snel uitgeschakeld. Het andere equipe, bestaande uit Nico, Tim en Nick had een makkelijkere voorronde en wist alle partijen te winnen. Hierdoor waren zij geplaatst voor de halve finale. De tegenstander in de halve finale was helaas een maatje te groot en daardoor moesten zij gaan strijden om de 3e plaats. Het werd een spannende strijd en voor aanvang van de laatste manche stond het Don Quichote equipe met 40-34 achter. Nico nam op dat moment zijn verantwoordelijkheid als captain en wist door de laatste manche 11-2 te schermen de 3e plek op te eisen voor het equipe. Daarmee heeft Don Quichote een uitstekend weekend achter de rug.