Mega Maandag: de sportprestaties van week 5

Geplaatst op: 4 februari 2019 | Categorie: Geen categorie

In de Mega Maandag van deze week kun je lezen over de buitengewoon goede prestatie van een roeier van NSRV Phocas, de stadsderby van NSKV SkunK tegen Keizer Karel en ten slotte over de prestaties van NSSV Don Quichote tijdens het grootste studentenschermtoernooi van Europa in Parijs.

NSRV Phocas

Afgelopen week heeft NSRV Phocas leuk nieuws te horen gekregen. 28 januari is de scullselectie van het Nederlands Roeiteam bekendgemaakt. Hierin is bekend geworden dat een van hun roeiers, Koen Metsemakers, deel uitmaakt van de Mannen Dubbelvier!  De dubbelvier is eerder dit jaar uitgeroepen door de bond als het prioriteitsnummer voor de olympische spelen (waarvoor de kwalificaties tijdens het WK in 2019 zijn), dus zijn we natuurlijk super trots!

 

NSKV SkunK

Afgelopen zaterdag speelde de studentenkorfbalvereniging SkunK 1 een derby  tegen de andere Nijmeegse vereniging en tevens koploper Keizer Karel 1. SkunK begon met een achterstand van 4-0, maar uiteindelijk kwamen ze goed terug en wonnen ze met 13-15! Dit was een van hun beste prestaties tot nu toe dit jaar.

 

NSSV Don Quichote

Afgelopen weekend vond in Parijs het jaarlijkse X-Systra toernooi plaats. Traditioneel gezien het grootste studentenschermtoernooi van Europa. Op dit toernooi komen mensen van alle niveaus af, van beginners tot studenten die regelmatig in het wereldbekercircuit te vinden zijn. Don Quichote vaardigde een kleine delegatie af met twee deelnemers Thomas Nijsen (sabel) en Ashley Ophorst (floret). En met succes!

Op vrijdag stond het individuele toernooi op het programma. Thomas kwam solide de voorronde door met 3 winstpartijen. Zijn eerste eliminatie wint hij met 15-13, en de volgende verliest hij met 15-10. Met een 23ste plaats (49 deelnemers) een top resultaat!
Ashley gaat lekker in de voorronde en wint alle partijen. Na een vrijstelling wint ze de volgende partijen met 15-2 en 15-13. Om zich te kunnen mengen voor de medailles komt Ashley net te kort. Ze verliest in de kwartfinale met 15-8. Ze wordt uiteindelijk 5de in een sterk damesveld.
Op zaterdag was de teamcompetitie. Thomas vormde op sabel een team met twee schermers van de UvA en één schermer van Imperial College London. De heren schoppen het tot de halve finale. Helaas verliezen zij hier van de later winnaars. Helaas verliezen zij ook de strijd om het brons en worden zij 4e.
Het team van Ashley bestond uit schermers van de UvA, Universiteit van Mainz en Universiteit van Tübingen. Ook zij schoppen het tot de halve finale. Het wordt een bloedstollende strijd, maar het team van Ashley komt net tekort en verliest met 45-44. De strijd om het brons weten de dames wel te winnen!
Met een galafeestje met flink wat vuurwerk, Heeft Don Quichote een super weekend afgesloten. Volgend jaar zijn ze zeker weer in Parijs te vinden!