Mega Maandag: de sportprestaties van weken 3 en 4

Geplaatst op: 28 januari 2019 | Categorie: Geen categorie

In deze Mega Maandag deluxe worden niet sportprestaties van 1 week, maar van 2 weken uitgelicht. Zo kun je lezen over de gewonnen regionale bekerfinale van het 1ste heren team van NSZV Ha-Stu, De prestaties van NSWV Mercurius op het NSK veldrijden, en ten slotte hoe de dames en heren van NSAV ’t Haasje het gedaan hebben tijdens het NSK Cross in Amsterdam.

 

NSZV Ha-Stu

Woensdag 16 januari vond weer een (inmiddels traditioneel) Hastu-feestje plaats: de afgelopen 4 jaar heeft heren 1 van N.S.Z.V. Ha-Stu immers altijd de regiofinale van de landelijke beker weten te bereiken én weten te winnen! En aangezien ze allemaal zo oubollig en conservatief zijn, leek het de heren ook dit jaar een goed plan die lijn door te trekken. Na overwinningen op de Utrechtse hoofdklasser Celeritas (27-24) en eerste divisionist NHC (31-30), was het in de regiofinale de beurt aan hoofdklasser HV Huissen om over de knie gelegd te worden door de vedettes van Ha-Stu heren 1. De spanning was van te voren goed opgevoerd: een uitgebreid interview met Nijmeegs belofte Jorik Hof (die 2 jaar geleden de pikante overstap van Huissen naar Ha-Stu heeft aangedurfd) in de Gelderlander, aankondigend vanuit kamp Huissen aan dat de tribune bomvol zou zitten en er op het veld een oorlog van zou worden gemaakt, leidden deze topwedstrijd mooi in.

Om 20:30 uur in sporthal de Brink te Huissen barstte het bekerfeestje los met inderdaad een bomvolle tribune. Echter het opvallendste deel  van het publiek waren niet de Huissen-supporters, maar het ongeveer 50-koppige geel-blauwe legioen dat vanuit Nijmegen was meegereisd om de talentjes van heren 1 naar de overwinning te zingen. Uitkomend in de immer gezellige tweede divisie A (waar men meestal voor twee man en een halve paardenkop op de tribune speelt) was dit even flink wennen voor de Nijmeegse equipe getuige de snelle 0-4 achterstand die men opliep. Maar, geroutineerd als de heren zijn, pakken ze de spreekwoordelijke draad snel op en wordt de stand al gauw gelijk getrokken, mede door een doelpunt van goalie Crezee die vanuit zijn eigen goal in het (op dat moment) lege doel van Huissen weet te scoren. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt het spel, met name aan Huissense kant, steeds fysieker en bij rust is de stand nog nagenoeg gelijk.

In de rust wordt door coach Leon benadrukt dat de mannen uit Nijmegen met name efficiënter met de gecreëerde kansen om moeten gaan. En, brave jongetjes als ze zijn, voeren ze dit in de tweede helft dan ook meteen uit: vanaf de eerste minuut lopen de heren van Ha-Stu een aantal doelpunten uit op Huissen, die onderling steeds meer irritaties beginnen te ontwikkelen. Helaas keert de slordigheid uit de eerste helft ook net zo snel weer terug en dus weten de Huissense heren weer terug te komen tot 1 doelpunt verschil in Nijmeegs voordeel. In de laatste minuten geeft de ervaring en tactische slimheid van Ha-Stu toch de doorslag: met enkele snelle tegenaanvallen en goed afgeronde kansen schieten de vedettes in spé N.S.Z.V. Ha-Stu opnieuw naar de achtste finale van de landelijke beker: voor het vierde jaar op rij! De teller stopt bij een 22-27 eindstand. Een traditioneel Hastu-feestje barst los in sporthal de Brink, met de nodige vocale klassiekertjes en biertjes achteraf. De achtste finale van de beker zal op dinsdag 12 februari gespeeld worden in het Radboud Sport Centrum. De tegenstander is op dit moment nog onbekend, maar het zal in ieder geval een top vier ploeg uit de Eredivisie of een BeNe-League team zijn. Het derde bekerfeestje van dit seizoen is in aantocht bij Ha-Stu, dus schrijf het in je agenda en stay tuned voor meer info!

 

NSWV Mercurius

Zondag 20 januari 2019 was het alweer tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap te Tilburg. Net al vorig jaar werd dit NSK georganiseerd door T.S.W.V. De Meet. daarbij werd er gebruik gemaakt van het veldritparcours van wielerclub Pijnenburg. N.S.W.V. Mercurius reisde af naar Tilburg met een grote delegatie, bestaande uit natuurlijk de deelnemers, fangirls en enkele fanboys. Daarnaast was onze rasechte ‘die-hard’ supporter, Bram Kraaijenbrink ook aanwezig!

Naast het Nederlands Studenten Kampioenschap werd er ook nog het Open Tilburgs Kampioenschap (OTK) verreden, bij deze categorie stonden ook enkele Mercurianen aan de start, waaronder; Dennis Hobbenschot (4e), Jason Scheurs (5e), Yarince Martis (6e), Lieke Wijnbergen (1e dames) en Iris Willemsen (2e dames). Allen wisten zonder al te grote verwondingen de finish te halen!

Na het OTK was het dan tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap, als eerste was het de beurt aan de heren zonder licentie. Hierbij werd het, niet al te grote, deelnemersveld gedomineerd door N.S.W.V. Mercurius. Bij deze categorie stonden; Guus Schutte, Joost van Wijngaarden, Remi van Oosterhout, Harold Ottens en Luc Vraets aan de start. Guus had die dag maar één taak en dat was het prolongeren van zijn titel als Nederlands Studenten Kampioen Veldrijden (zonder licentie). Na de start werd al snel duidelijk dat er 3 mannen om de titel gingen vechten, hiertussen hadden Joost van Wijngaarden en Guus Schutte zich gevestigd. Het zou een spannende strijd gaan worden. In het laatste technische gedeelte van het parcours wist Guus weg te rijden van de twee andere koplopers, daarmee wist Guus zijn 2e titel als Nederlands Studenten Kampioen veldrijden (zonder licentie) in de wacht te slepen. Joost van Wijngaarden finishte vlak daarachter als derde. De rest van de Mercurianen wisten ook allemaal de finish te halen; Remi van Oosterhout (6e), Luc Vraets (7e) en Harold Ottens (8e).

Na de mannen zonder licentie was het de beurt aan de heren en dames met licentie. Hierbij stonden Femke de Vries en Lotte Koopmans en Siobhan Schleijpen aan de start bij de dames met/zonder licentie. Vooraf was Lotte Koopmans al licht favoriet, dit bleek ook al snel te kloppen. Lotte wist al snel de concurrentie af te schudden en stevende af op een solo overwinning tijdens het NSK veldrijden en zo geschiede! Femke de Vries finishte hier als 4e en Siobhan wist een mooie 5e plek in de wacht te slepen.

Het was een schitterende dag met opnieuw succes voor N.S.W.V. Mercurius in verschillende categorieën! Achteraf werd er dan ook afgesloten met een verdiend biertje voor iedere deelnemer. Wij kijken nu alweer uit naar het volgende NSK!

   

 

NSAV ’t Haasje

Zaterdag vond het NSK cross plaats in Amsterdam, wat voor ’t Haasje erg succesvol is verlopen. Er waren 17 hazen naar Amsterdam gegaan voor dit evenement. Er was veel modder en een heuvel die 3, 6 of 9 keer beklommen moest worden. Op de korte cross werden de 1ste en 2de plek veroverd bij de vrouwen, bij de mannen ook de 2de plek en op de lange cross nog de 3de plek bij de heren.