Schaats-symposium Lacustris

Geplaatst op: 12 oktober 2018 | Categorie: Geen categorie

Ter ere van hun 25-jarig jubileum organiseert N.S.S.S.V. Lacustris op 16 oktober een gratis symposium over schaatsen. Vragen waarop je altijd al het antwoord had willen weten zullen de revue passeren. Wat is bijvoorbeeld de ideale schaatsslag en is die er überhaupt wel? Hoe wordt de tijd gemeten op de Olympische Spelen? En hoe is het om als topsporter te schaatsen in het team van Rintje Ritsma? Het belooft een bijzonder interessante avond te worden met sprekers die o.a. bekend zijn van De Wereld Draait Door en Bureau Sport.

Wanneer: Op 16 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur

Waar: Radboud Sport Center, in zaal EOS 1.160.

Voor wie: Voor geïnteresseerden in topsport/schaatsen.

Kosten: Gratis en voor niets!

Programma

18.30 – 19.00 Inloop

19.00 – 19.15 Opening

19.15 – 20.00 Dionne Noordhof

20.00 – 20.15 Pauze

20.15 – 20.45 Petra Moolhuizen

20.45 – 21.15 Erik van den Boogert

Sprekers

Dionne Noordhof

Dionne doet promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als bewegingswetenschapper richt zij zich op de relatie tussen schaatsefficiëntie en betere prestaties in het schaatsen. Naast haar werk als bewegingwetenschapper is Dionne actief voor de marathonploeg Port of Amsterdam, waar zij ploegleider is bij de Topdivisie Dames.

Petra Moolhuizen

Petra is trainster van de selectie van de Baanselectie Gelderse Poort. Zij heeft zelf al een ontzettend succesvolle schaatscarrière achter de rug. Zo was Petra in de periode 1986 – 1998 actief als langebaanschaatster en zat ze in de Nederlandse Kernploeg. Petra schaatste in Medeo (1986) zelfs een Nederlandsrecord op de 1000 meter (1:23.54)! Graag deelt ze met ons alle ins en out over haar tijd in de KNSB Kernploeg.

Erik van den Boogert

Tegenwoordig is de elektronische tijdwaarneming (ET) in veel sporten doorslaggevend. Bij het schaatsen worden wedstrijden beslist op duizendste van seconden. Ook op de Olympische Spelen in Pyeongchang (2018) waren wederom de verschillen minimaal. Namens de KNSB, verzorgt Erik van den Boogert de ET tijdens nationale en internationale wedstrijden. Hier zal hij dus van alles over kunnen vertellen.