Mega Maandag: de sportprestaties van week 16

Geplaatst op: 23 april 2018 | Categorie: Geen categorie

RU/HAN Batateam (Batavierenrace)
Het is het Universiteitsteam van Nijmegen dit jaar wederom niet gelukt om de titel binnen te slepen. De studenten van het RU/HAN Team waren, na de tweede plek van vorig jaar, uit op revanche, maar bleken niet sterk genoeg voor de concurrentie. Elk jaar doen 8500 studenten mee met deze estafetterace van Nijmegen naar Enschede. De totale route is verdeeld over 25 etappes, waarin zowel mannen als vrouwen een gedeelte afleggen. Naast het algemeen klassement, gaat het vooral om de prestigieuze universiteitscompetitie. Bijna elke universiteit vaardigt een team van toplopers af om de titel van Beste Universiteit van Nederland te winnen. Ploegleider Joost van Wijngaarden van het RU/HAN Team: “Sinds het begin van de voorbereiding was duidelijk dat we maar één doel voor ogen hadden. Dat was het winnen van de universiteitscompetitie. We balen er enorm van dat dit na de tweede plaats in 2017 dit jaar opnieuw niet gelukt is. Eén ding is zeker. Vanaf nu gaan we alles in het werk stellen om in 2019 weer te bewijzen dat Nijmegen wel degelijk de beste studentensportstad van Nederland is.” Nijmegen kwam na een tijd van 10 uur en 8 minuten als tweede over de streep. De universiteitsteams van Groningen en Enschede werden respectievelijk eerste en derde. “Aan de prestaties van de individuele lopers en de teamspirit kan het in ieder geval niet gelegen hebben. We zijn er zeker van dat we dit jaar weer de sterkst mogelijke opstelling hebben neergezet. Zoals altijd hadden we in de laatste weken nog wat afmeldingen waardoor je wat aan snelheid inboet. Dat is natuurlijk zuur, maar ook dat hoort bij de Batavierenrace”, aldus Van Wijngaarden. Na afloop van de race vond er alsnog een geweldig feest plaats op het campusterrein van de Universiteit van Twente. We willen graag de Radboud Universiteit en de AH XL Sint Jacobslaan bedanken voor de steun die ze hebben geboden aan het RU/HAN Bata team.

 

 

NSAV ’t Haasje (Atletiek)
Dit weekend hebben een heleboel Haasjes meegedaan aan de Batavierenrace. Maar liefst 14 Haasjes maakten deel uit van het RU/HAN team en sleepten een mooie zilveren plek binnen. Ook had ’t Haasje een eigen team; de Batahazen. Zij eindigden op een 12e plek, waar ze zelf allemaal erg positief verrast over waren! Naast de Batavierenrace begon zondag het baanseizoen ook écht. De eerste competitiewedstrijd vond namelijk plaats, waar ook een aantal moee batahazen aan meededen. De vrouwen werden knap 2e van de pool en de mannen 10e.