Nijmegen wint 44e Batavierenrace!

Geplaatst op: 25 april 2016 | Categorie: Geen categorie

Het is Nijmegen dit jaar gelukt de titel te prolongeren. De sportieve studenten van het RU/HAN Tshirtdruk.nl Team bleken opnieuw te machtig voor de concurrentie. Elk jaar doen 8500 studenten mee met deze estafetterace van Nijmegen naar Enschede. De totale route is verdeeld over 25 etappes, waar zowel mannen als vrouwen een gedeelte van afleggen. Naast het studententeamklassement is er ook een officieel universiteitsklassement. Op Leiden na stuurt vaardigt elke universiteit een team van toplopers af om de titel van beste universiteit van Nederland te winnen. Nijmegen werd na een tijd van 10 uur 20 minuten en 39 eerste. De universiteitsteams van Amsterdam en Groningen werden respectievelijk tweede en derde.

Na de race vindt  op het campusterrein van Enschede een gigantisch feest plaats waar naar verwachting 14000 studenten aanwezig zullen zijn. Het wordt voor sommige een kort nachtje aangezien de studenten om 9:00 van het campusterrein moeten zijn. Deze verblijven in tenten en slaapzalen op de campus.

Ploegleider Milan Stawicki van het RU/HAN Tshirtdruk.nl Team zegt het volgende over de race: “We wisten op voorhand al dat het een zware opgave zou worden. Het niveau is elk jaar hoog en dat is dit jaar niet anders geweest. Uiteraard hoop je stiekem wel dat je wint, maar één klein foutje kan funest zijn. Ook op de dag zelf vielen twee van onze betere lopers nog af, dan moet je snel handelen en zoeken naar de perfecte oplossing. Ik ben erg trots op mijn commissie en de lopers die hard hebben gewerkt om het beoogde doel te bewerkstelligen. Dat we met dit grote verschil zouden winnen hadden we niet verwacht. Dit is zelf mijn vierde jaar dat ik meeloop en het eerste jaar dat ik aanvoerder van het team ben. Na twee keer eerste te zijn geworden en één keer tweede is dit een mooie kers op de taart. Volgend jaar zal ik waarschijnlijk niet meer meelopen, omdat ik in het buitenland zit. Ik zal wel een traantje laten omdat dit de laatste keer is, maar vanavond is het eerst tijd voor een subliem eindfeest!”